tag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post7877805178835743923..comments2024-02-18T16:06:12.297+01:00Comments on Lisia Kawiarenka: Korzenny miodownik z kremem grysikowym (Stefanka)Lisia Kawiarenkahttp://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comBlogger36125tag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-71365957313411506152022-01-04T14:56:33.136+01:002022-01-04T14:56:33.136+01:00Może być też np. drobna kaszka orkiszowa lub jakak...Może być też np. drobna kaszka orkiszowa lub jakakolwiek o bardzo małym ziarenku. Ewentualnie można w miejsce kaszki użyć proszku budyniowego (z saszetki; przeznaczone do zagotowania z 0,5 l mleka) i zamiast masy grysikowej, powstanie nam masa budyniowa - odrobinkę inna, ale też będzie super pasować do ciasta :)Lisia Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-90926450152925895522021-12-23T08:55:00.085+01:002021-12-23T08:55:00.085+01:00Witam. Czy można pominąć kaszkę kukurydzianą albo ...Witam. Czy można pominąć kaszkę kukurydzianą albo czymś ją zastąpić?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05764847153124674781noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-28999088290272284752020-12-30T18:08:38.939+01:002020-12-30T18:08:38.939+01:00Powiem szczerze, że nie pamiętam, gdzie się zaopat...Powiem szczerze, że nie pamiętam, gdzie się zaopatrywałam, ale nie było z tym chyba problemu. Podejrzewam, że do kupienia w sklepach z dobrze zaopatrzoną półką z przyprawami i dodatkami do pieczenia.Lisia Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-34088287307729961532020-12-26T09:40:06.649+01:002020-12-26T09:40:06.649+01:00A skąd amoniak?!A skąd amoniak?!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15505823814937700055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-58759156737715183572019-01-07T19:33:29.986+01:002019-01-07T19:33:29.986+01:00Mam nadzieję, że wszystko się powiodło! Konsystenc...Mam nadzieję, że wszystko się powiodło! Konsystencja ciasta może być luźna ze względu na ilość rozpuszczonych składników + jajka - po leżakowaniu właśnie, stabilizuje się na tyle, że można nim wyklejać blaszkę :) Lisia Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-44433096460067430122018-12-22T21:12:49.279+01:002018-12-22T21:12:49.279+01:00U mnie jest to samo.. wyszło gęsto-płynne.. może p...U mnie jest to samo.. wyszło gęsto-płynne.. może po tym leżakowaniu będzie bardziej zwarte, ale nie mam czasu żeby czekać 24h więc najwyżej je wyleje na blachę..mama*tatahttps://www.blogger.com/profile/14069476884183778993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-90347751911915223612018-12-21T17:11:45.523+01:002018-12-21T17:11:45.523+01:00Właśnie jestem w trakcie łączenia składników na bl...Właśnie jestem w trakcie łączenia składników na blaty ciasta i mam pytanie. Jaka powinna być konsystencja ciasta?<br />Moje jest dość płynne o walkowaniu czy wyklejaniu formy mogę zapomnieć.<br />W smaku bomba tylko to konsystencja mnie martwi.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17756355993143529362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-77502923013529214432017-01-26T15:07:45.012+01:002017-01-26T15:07:45.012+01:00Witam,
Chciałabym z góry podziękować za tak wspan...Witam,<br /><br />Chciałabym z góry podziękować za tak wspaniały przepis :) Ciasto wyszło FANTASTYCZNE! Po prostu "niebo w gębie" :) Wszystkim bardzo smakowało! <br /><br />P.s.<br /><br />Zrobiłam zgodnie ze wskazówkami nic mu się nie stało ;D<br /><br /><br />Pozdrawiam<br /><br />DagmaraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-36540758737887561202016-12-21T22:05:43.910+01:002016-12-21T22:05:43.910+01:00Nic się nie dzieje, gdybym nie miała amoniaku, też...Nic się nie dzieje, gdybym nie miała amoniaku, też zdecydowałabym się na sodę :) Tak, mniej więcej tyle zostawia się ciasto w chłodzie. A na zdjęciu bezglutenowy miodownik :)Lisia Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-201557290229777032016-12-21T19:44:14.929+01:002016-12-21T19:44:14.929+01:00Osz w morde, przypomniałam sobie, ze mam Ammonium ...Osz w morde, przypomniałam sobie, ze mam Ammonium carbonates, kiedys kupiłam nie wiedzac w sumie, do czego go uzyje ;) to juz wiem! Magahttps://www.blogger.com/profile/00640724986755229983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-49673741963896481112016-12-21T19:41:39.925+01:002016-12-21T19:41:39.925+01:00Witan, wlasnie robie :) pytanie mam, a w sumie dwa...Witan, wlasnie robie :) pytanie mam, a w sumie dwa. Rozumiem, ze lezakowac ma w lodowce te 24h?<br />Czy cos sie stanie, jesli nie dodam amoniaku? Nigdzie nie znalazlam :( dalam 1,5 lyzeczki sody. <br />Na zdjeciu jest wersja glutenowa, czy bezglutenowa? Magahttps://www.blogger.com/profile/00640724986755229983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-21649199302540030122016-12-21T10:50:33.645+01:002016-12-21T10:50:33.645+01:00Pewnie i bez leżakowania się uda upiec, to taka do...Pewnie i bez leżakowania się uda upiec, to taka dodatkowa procedura która trochę uszlachetnia ciasto :)Lisia Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-75830320184220560022016-12-21T10:41:29.982+01:002016-12-21T10:41:29.982+01:00Czy ciasto faktycznie musi leżakować 24h? Czy ciasto faktycznie musi leżakować 24h? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09205020149575904425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-83309500472879266112016-12-20T21:54:19.360+01:002016-12-20T21:54:19.360+01:00Myślę, że różnica nie będzie mocno wyczuwalna i mo...Myślę, że różnica nie będzie mocno wyczuwalna i można zrezygnować (albo też rozprowadzić je w małej ilości mleka odjętego od tej ilości potrzebnej do masy - i dodać tą mieszankę do gotującej się masy grysikowej, dobrze mieszając, żeby nie powstały grudki :)Lisia Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-24781627493129319552016-12-20T21:24:46.674+01:002016-12-20T21:24:46.674+01:00Witam.Mam pytanie,czy w masie bezglutenowej do mio...Witam.Mam pytanie,czy w masie bezglutenowej do miodownika mozna pominac zoltko?Boje sie je dodac ze wzgledu na dzieci.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-29557249856962602072016-11-09T20:54:26.648+01:002016-11-09T20:54:26.648+01:00Dziękuję za gratulacje, z czasem bezglutenowe piec...Dziękuję za gratulacje, z czasem bezglutenowe pieczenie stało się dla mnie nie tylko wyzwaniem, ale też wielką przyjemnością! :) Bezglutenowy miodownik - podobnie jak ten tradycyjny, jest coraz lepszy z czasem. Myślę, że po powrocie z Warszawy będzie już odpowiednio "wysezonowany" i na pewno jeszcze smaczniejszy niż zaraz po zrobieniu! :D Ważne tylko, żeby odłożyć go na ten czas do lodówki (ja dodatkowo okrywam go folią, żeby nie schnął od góry), albo do jakiejś zimnej, tajnej skrytki ;) Życzę udanych wypieków!Lisia Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-936253432738553202016-11-09T12:06:22.739+01:002016-11-09T12:06:22.739+01:00Witam serdecznie,
Mam zamiar wykonać ten wspaniał...Witam serdecznie,<br /><br />Mam zamiar wykonać ten wspaniały wypiek na tegoroczne Święta w wersji bezglutenowej ( od razu zaznaczę że bardzo się cieszę że udało mi się znaleźć ten przepis w wersji bg :D - GRATULUJĘ wspaniałych wypieków )ale nie wiem czy mogę go wykonać już 20.12?? czy nic mu się nie stanie tzn. czy się nie zepsuję - wiem że miodownik w wersji glutenowej może stać "długo". Niestety nie mogę go wykonać później gdyż 21 jadę z synem do CZDz w Warszawie na operację a chciałabym żeby coś było słodkiego jak wrócimy do domu.<br /><br />Z góry dziękuję za odpowiedź<br /><br />DagmaraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-44023695857463284412015-10-15T20:27:09.726+02:002015-10-15T20:27:09.726+02:00Uwielbiam! :)Uwielbiam! :)amihttp://swiatwypiekow.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-83624204265950340792015-04-19T20:39:36.458+02:002015-04-19T20:39:36.458+02:00wow, aż duma mnie rozpiera :D Smacznego!wow, aż duma mnie rozpiera :D Smacznego!Lisia Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-67068946584568728742015-04-18T20:50:31.584+02:002015-04-18T20:50:31.584+02:00ciasto upieczone drugi raz. Jest pyszne! ciasto upieczone drugi raz. Jest pyszne! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-71851951453187248212015-04-16T19:59:49.207+02:002015-04-16T19:59:49.207+02:00Świetnie, że przepis się sprawdził, to dla mnie ba...Świetnie, że przepis się sprawdził, to dla mnie baardzo miła wiadomość! :) Zapraszam po nowe inspiracje ;)Lisia Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-90341208485011039132015-04-15T11:43:52.003+02:002015-04-15T11:43:52.003+02:00 Jest to jeden z lepszych przepisów na ciasto bezg... Jest to jeden z lepszych przepisów na ciasto bezglutenowe, wyszło po prostu wspaniałe. Nie spodziewałam się takiego wspaniałego efektu. Dziękuję za przepis. :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-6294928631225141012015-04-07T08:44:59.901+02:002015-04-07T08:44:59.901+02:00najlepsze ciasto ever!!! <3najlepsze ciasto ever!!! <3Juliahttps://www.blogger.com/profile/14761639699637679807noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-50160045717346006202015-04-05T00:07:47.972+02:002015-04-05T00:07:47.972+02:00pierwszorzędna!pierwszorzędna!Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-36961366171134924892015-04-04T23:43:09.002+02:002015-04-04T23:43:09.002+02:00Uwielbiam to ciasto, w Twoim wykonaniu wygląda fan...Uwielbiam to ciasto, w Twoim wykonaniu wygląda fantastycznie!<br />ps. Cudnych Świąt; )Angiehttps://www.blogger.com/profile/09246426282960651812noreply@blogger.com