tag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post1099557389349683212..comments2024-02-18T16:06:12.297+01:00Comments on Lisia Kawiarenka: Bardzo wilgotne czekoladowe ciasto marchewkoweLisia Kawiarenkahttp://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-76974021110574861892019-08-08T23:51:40.552+02:002019-08-08T23:51:40.552+02:00Cudownie, najważniejsze, że się udało :) Sama częs...Cudownie, najważniejsze, że się udało :) Sama często podmieniam część składników pod sytuację zaopatrzeniową moich kuchennych szafek. Pozdrawiam!Lisia Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-49484171343066639452019-08-06T01:20:28.168+02:002019-08-06T01:20:28.168+02:00Ciasto wyszło przepyszne! Co prawda nie miałam pro...Ciasto wyszło przepyszne! Co prawda nie miałam proszku do pieczenia, więc dałam płaską łyżkę sody i dodałam z rozmachu o jajko za dużo, ale to nic, bo ciasto wyszło mega! Mokre jak prawdziwe brownie. Na pewno jeszcze je upiekę :) Kasiahttps://www.blogger.com/profile/16673302590270953887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-40808090848855899232018-10-21T21:09:21.614+02:002018-10-21T21:09:21.614+02:00To zdecydowanie słodkie ciasto, taka wariacja na t...To zdecydowanie słodkie ciasto, taka wariacja na temat brownie :) oczywiście każdy z nas ma inny próg tolerancji na słodkości (zwłaszcza, jeśli piecze się głównie w domu, ze stosunkowo małą ilością cukru) - a w tym przepisie akurat swobodnie można zmniejszyć jego ilość, pod swój gust. A z proszkiem, myślę, że też można mocno przyciąć ilość, ale wpłynie to na konsystencję. To znaczy, podejrzewam, że ciasto będzie mniej porowate, a bardziej zbite i mokre - co niekoniecznie jest przecież wadą :)Lisia Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-8872630623347092212018-10-21T21:06:12.481+02:002018-10-21T21:06:12.481+02:00Myślę, że można pominąć - ciasto i tak się uda :)Myślę, że można pominąć - ciasto i tak się uda :)Lisia Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-46499940180974188092018-09-25T18:38:54.459+02:002018-09-25T18:38:54.459+02:00Na 130 g/łącznie/ mąki aż 195 g cukru? plus cukier...Na 130 g/łącznie/ mąki aż 195 g cukru? plus cukier w marchewce? Nie za dużo? No i ten proszek - strasznie go dużo na taką ilość składników. Nie można mniej jednego i drugiego? Pozdrawiam cieplutko, bo wygląda smakowicie.A.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-73931630735824462522018-09-16T06:39:00.238+02:002018-09-16T06:39:00.238+02:00Ciasto prezentuje się bardzo zachęcająco :) Czy mo...Ciasto prezentuje się bardzo zachęcająco :) Czy można czymś zastąpić siemię? <br />Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-88987851416614773892018-09-03T19:25:14.368+02:002018-09-03T19:25:14.368+02:00Odmierzamy łyżką :)Odmierzamy łyżką :)Lisia Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-49049295659602866642018-09-03T12:41:05.096+02:002018-09-03T12:41:05.096+02:00Male pytanko - czy proszku do pieczenia dodajemy l...Male pytanko - czy proszku do pieczenia dodajemy lyzke czy lyzeczke ??Olahttps://www.blogger.com/profile/07880742429858314694noreply@blogger.com