tag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post7246512920374791022..comments2024-02-18T16:06:12.297+01:00Comments on Lisia Kawiarenka: Ciasto królewskie - pszenne lub bezglutenoweLisia Kawiarenkahttp://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-42754997024472596302016-12-08T21:46:30.930+01:002016-12-08T21:46:30.930+01:00Ja też lubię, chociaż nie da się ukryć - za często...Ja też lubię, chociaż nie da się ukryć - za często takich nie piekę ;) Oj tak, to jeden z naszych świątecznych klasyków!Lisia Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-24793701446414696422016-12-05T16:37:30.808+01:002016-12-05T16:37:30.808+01:00Kochamy takie przekładańce a jak już występują pow...Kochamy takie przekładańce a jak już występują powidła to w ogóle szał :D<br />Wygląda fantastycznie i na pewno jest hitem na świątecznym stole :) Candy Pandashttps://www.blogger.com/profile/00212939215666294102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-44709082501725707502016-12-05T00:29:25.186+01:002016-12-05T00:29:25.186+01:00Faktycznie, nie zauważyłam, że zabrakło sody w skł...Faktycznie, nie zauważyłam, że zabrakło sody w składnikach - już błąd poprawiłam. Bardzo mi przykro, że wyszedł na jaw po upieczeniu ciasta :( Na zdjęciu wersja bezglutenowa (tak jak zwykle - jest tylko kilka wyjątków na blogu). Na pocieszenie mogę powiedzieć, że nawet z dodatkiem sody placki są bardzo twarde i suche po upieczeniu i naponczowanie też od razu ich nie rozmiękcza. Myślę, że i w tym przypadku blaty nabiorą wilgoci w czasie leżakowania. Trzymam kciuki, żeby ciasto straciło tylko na wysokości - wydaje mi się że smak i konsystencja powinny wyjść Ok!Lisia Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1626775286461318206.post-16869725955595110332016-12-04T20:23:18.721+01:002016-12-04T20:23:18.721+01:00Upiekłam wersję bezglutenową. Ciasto jest zbite, t...Upiekłam wersję bezglutenową. Ciasto jest zbite, twarde, naponczowanie nie pomogło.<br />Ciasto na zdjęciu to chyba postać glutenowa? W przepisie nie ma proszku do pieczenia lub sody, może w tym problem ?Anonymousnoreply@blogger.com